Real naar de volgende ronde in de BvB

LA SQUADRA MOUSCRON – REAL NOORDERWIJK 5 – 12

 

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de 2e ronde van de Beker van België moest Real Noorderwijk al naar een andere elite ploeg. 

Dikke 150km verder lag Moeskroen, reeds tegenstander in de competitie op speeldag vier. Toen werd verdiend gewonnen maar de eerste overwinning van het seizoen werd toch behaald met behoorlijk wat moeite. Bij de Henegouwers uit Moeskroen bouwen ze aan een nieuwe ploeg na het vertrek van een aantal Franse sterkhouders. 

Voor de Elmos boys was het een belangrijke test of het voetbal van coaches Heremans (T1) en de broertjes Van Bael (T2 en T3) vruchten begon af te werpen. En na spectaculaire wedstrijd mogen we zeggen, dit Real is gegroeid. 

De coach verwoorde het na de wedstrijd prima, “elke week worden we beter, ik zag kwaliteit, inzet, mentaliteit en inzet, … Top”. En zij die de wedstrijd zagen kunnen dit alleen maar beamen. 

 

Dit Noorderwijk was veel te sterk voor de tegenpartij, de eerste helft kon je nog spreken van een gelijk opgaande wedstrijd, echter enkel op het scorebord, niet op het veld, kapitein Greco bracht zijn ploeg na 10 minuten dan wel op voorsprong (1 – 0), El Fashi zette binnen de minuut de 1 – 1 op het bord. Opnieuw de thuisploeg, kwam op voorsprong maar internationaal Sababti, wekelijks sterker, zette zijn Noorderwijk even snel op gelijke hoogte (2 – 2) na 19 minuten. 

 

En na de pauze was het al Real wat de klok sloeg, in één minuut tijd 2 keer Mo El Fashi en een eerste voor El Ghaadaoui en 2 – 5, na 21 minuten voetbal. Veel te weinig voor de bezoekers die keer op keer voor gevaar bleven zorgen. De thuisploeg kreeg twee kansjes maar wel twee keer bingo. Na 27 minuten voetbal was de stand slechts 4 – 5. 

Die onoplettendheden moeten er nog uit want Moeskroen scoorde vier doelpunten uit hooguit zes-zeven kansen. Doelman Mourad Talhaoui had immers een rustige avond en speelde dan maar continue mee. Tweemaal El Ghaadaoui en twee keer Bouri, Morando tussendoor toch weer voor de thuisploeg, 5 – 10 met nog twee minuten te spelen. De potjes bij Moeskroen kookten helemaal over, frustratie want ze werden echt tureluurs gespeeld, ook niet de beste leiding van de heren in het zwart (in oranje de laatste jaren). En twee rode kaarten als gevolg voor Moeskroen. 

 

Bij Real kregen nog enkele andere jongens speeltijd, de goals vielen even gemakkelijk. Mokhtari en Ramdani scoorden nog, de jongste op het veld, groot talent Ken Vrancken deed dit net niet. 

 

Moet het nog gezegd, een oververdiende overwinning en op naar de volgende ronde. Dat wordt weer op verplaatsing en opnieuw  naar een 1e nationaler, FT Antwerpen op 6 december. 

 

De sint gaat alvast mee met snoepjes en verrassingen. 

 

Dit Noorderwijk lijkt klaar voor de volgende competitiewedstrijden, ook in de competitie is de volgende tegenstander Antwerpen, op 8 november op het Rooi in Berchem en op 15 november komt Eisden-Dorp naar de Mixx.  

Scroll naar top