"De VAR slaapt"

Real Noorderwijk – Futsal Topsport Antwerpen 2 – 3 

 

Voller dan vol zat sporthal De Mixx voor de komst van het grote Antwerpen. 

De strijd tussen de nummer 3 en 4 in de stand was voor de thuisploeg het moment om eindelijk nog eens te winnen van de stadsboys. Noorderwijk is onder coach Heremans en zijn technische staf aan een fantastisch seizoen bezig en het enige dat nog ontbreekt is die overwinning tegen de top drie. 

En dat had vrijdag kunnen gebeuren, een gelijkspel zou trouwens meer dan correct geweest zijn. 

Met Noorderwijk veel meer aan de bal, maar bij de bezoekers speelt met Steven Dilliën, de beste en snelste spits van België en in het doel ook nog een klasse keeper, Durot. En zij die de wedstrijd zagen kunnen het beamen, we zagen alles wat Futsal kan brengen. 

Sfeer, ambiance, strijdlust, doelpunten, inzet, maar toch ook weer scheidsrechterlijke blunders. 


En net dat beslist de wedstrijd, zes minuten ver in de tweede helft bij een 0 – 1 voor Antwerpen, voorzet Dahmani en Hitou en keeper Durot botsen op elkaar en El Ghaadaoui kan de bal gewoon binnen trappen. En de scheids (de nummer één van België) keurt ze gewoon af. In plaats van de oververdiende  1 – 1 wordt het direct nadien 0 – 2 door die dekselse Dilliën. Antwerpen was na zes minuten op voorsprong gekomen in de eerste helft na een vrije trap van Moussaoui op een volledig vrijstaande Ettalaki 0 – 1, foutje achteraan en nadat Noorderwijk vergat zijn kansen af te maken. Dahmani, El Attabi en Charraoui kregen er nochtans mooie. 0 – 1 met de rust maar er zat meer in, het geloof ook. Balbezit voor de thuisploeg en FTA continue loerend op de counter en met de beste doelman in België, de Fransman Durot om de netten leeg te houden.


Tweede helft, een duidelijk beter Noorderwijk, de kansen kwamen nu echt van overal, was er de eerste helft nog steeds die dreigende counters, nu was het al Real wat de klok sloeg.

Charraoui mist nog een niet te missen kans en na zes minuten in de tweede helft was er dan de fameuze botsing tussen de twee Antwerpenaars en El Ghaadaoui kan het  makkelijkste doelpunt uit zijn loopbaan maken, maar scheidsrechter Lemal keurt ze af. De Var bestaat nog niet in het Futsal maar aangezien de wedstrijd live werd uitgezonden op Playsport had voetballend Vlaanderen de blunder wel gezien. Geen 1 – 1, direct nadien Dilliën en toch wel 0 – 2. 

Heel knap voorbij Talhaoui, grote klasse. Maar bij Noorderwijk waren ze niet van slag, het geloof bleef en Soufian Charraoui zorgt met een knappe tipper voor de 1 – 2. 


Terug spanning en kansen, Bilal Bouri op Ilias El Attabi en alleen voor Durot maar toch wel naast zeker. Direct nadien counter via alweer Steven Dilliën en 1 – 3. 


Verdomme toch, zo gaat dat als je de kansen niet af maakt en aan de overzijde staat een koele killer. Alles op alles voor de thuisploeg met een vliegende keeper (Dahmani als vijfde veldspeler) en dat levert snel succes op, El Ghaadaoui zorgt voor de 2 – 3 op iets minder dan twee minuten voor het einde. 

Verder geraken de Elmos boys niet. Eén punt zou zo verdiend geweest zijn, toch een pluim voor iedereen in de sporthal, een vol huis, een faire wedstrijd, enthousiast publiek, spanning troef en mooie doelpunten. Als nu ook nog de scheidsrechters even goed als de spelers zouden zijn, als, als, als … 


Twee winnaars de vrijdag avond, de toeschouwer en FT Antwerpen.


Toch moeten we fier op dit Real Noorderwijk zijn. Laat de andere toppers maar naar ons komen. We zijn er klaar voor.


Scroll naar top